Lassan két éve életmódváltásra kényszerítettem magam. Az egészségesebb étkezés mellett életem állandó részévé vált a sport. Otthon ez a kosárlabda és a squash mellett némi edzőtermi edzést is jelent. Másfél éve együtt edzem Zsoltival, az edzőmmel, akit innen is csókoltatok, és bátran ki merem jelenteni, hogy nagyon látványos, amit elértünk együtt.

Sajnos Zsolti nem jött velem ide Prágába, sőt a jó kis otthoni edzőtermemet is hiába keresem itt. Kicsit körülnéztem, mit lehet errefele találni. Van a csúcs fancy terem Rozi munkahelye mellett, ami kicsit drágának minősült, mert 2000 CZK (23000 Ft) a tagsági kártya és 2090 CZK (24000 Ft) a délelőttös bérlet. A délutános bérlet 5000 CZK(56000 FT) leszurkolása után kezdődik, na itt lett elég. Ami sok, az sok. Úgyhogy kerestem mást. Valami olyat, ami közel van a lakáshoz, azaz reggel is le tudok szaladni munka előtt.

Találtam is egyet az utcában: K+K családi fitness terem. Na mondom, ez kell nekem, családias légkör elérhető áron. Gyalog kb. 2 perc, igazából átlósan az utca másik oldala. Ez olyan igazi gyúrós terem, tele nagydarab bunkóval, akik viszont meglepően kedvesen, hangos ahojjal üdvözölnek. A fal tele van újságok közepéből kiragasztott, gyúrós poszterekkel, meg fitness csajok képeivel. Pont a húzódzkodó padnál van egy poszter: egy fitness cicababa egyik melle kikandikál a felsőből, bár szépen ki van retusálva a bimbója, hogy hosszasan el tudjál gondolkodni, hogy most mit is látsz tulajdonképpen. Ezáltal kicsit olyan autószerelő-műhely feelingje van a teremnek. Ami egyébként jól felszerelt. A pump the iron jegyében, minden fémből.

TEREM

Van egy kis aerobic - meg mittudoménmi - ugrálós terem, ahol egy csaj edző tart órákat, aki szinte perfektül beszél angolul, de ő keveri a turmixot is, azaz tényleg olyan családias az egész. A tulaj régen, 10 éve, testépítő bajnok volt, képei sok helyen megtalálhatóak a falon. Mára már összetöppedt, mint egy mazsola a képekhez képest. Van egy csávó is, aki gondolom személyi edzőként dolgozik, pont annyira szimpatikus, mint a bubópestis. Szóval egyedül edzek, egy sráccal egy időben szoktam járni, ő már mosolyogva küldi az ahojt. Ő nem a kidobó ember stílus, valami értelmesebb, de ő is furcsa egy kicsit. Ugyanis nincsen nyaka, a feje valahonnan a lapockái közül indul, ami talán azért még groteszkebb, mert elég széles a srác. Szóval olyan az egész, mint egy cirkusz, de a legfontosabb, hogy a tízalkalmas bérlet csak 790 CZK, szóval maradok itt, csak nehogy belőlem is nagydarab cseh verőlegény legyen. 

Egy kép a tulajról, amikor még tesztoszterontól dagadva tekintett a jövőbe.

Vaclav