Ígértem, hogy beszámolók majd az új irodaházról is. Hát a hét eleje óta már itt vagyunk, de ebből két napot nem töltöttem bent, ezért csak mára lett elég információ ahhoz, hogy megírhassam ezt a posztot.

 épület

Ez az épület az itteni egyik cseh biztosító régebbi irodaháza volt, amit most felújítottak a kedvünkért. Eredetileg valamilyen gyár, vagy szerelőcsarnok lehetett. Ez látszik is rajta. A biztosító sem költözött túl messze, egy házzal arrébb, egy új épületbe. 

Pankrac egyébként is irodaházak és lakótelepek  egyvelege, nem egy Rózsadomb. Egyik oldalról az autópálya, másik oldalról tízemeletes házak határolják, nagyon forgalmas a Na Pankraci út. Az az előnye, hogy nagyon közel van Arkady bevásárló központ és számtalan egyéb lehetőség van kimenni enni-inni.

 

A két épület között egy takaros kis parkot építettek ki, aminek sokat elvesz a szépségéből, hogy itt is parkolnak autók. A mi irodaházunk annyira puritán, amennyire flancos volt az előző. Én valahova a kettő közé képzelném el az optimálisat.

 lobby

A lobby olyan, mint otthon a XIII kerületi önkormányzatban. Van két aranyos biztonsági őr, egy bácsi és egy néni. A bácsi a magasabb, ő 150 cm, és együtt, ketten nyomnak szerintem 50 kg-ot. Ez jó hír, úgy tűnik, támadástól nem kell tartani. A lobby-szerűségből nyílik a holding területe. Egy nagyon meredek lépcső indul, gondolom ha naponta használom, olyan fenekem lesz, mint a riói karneválon a táncosnőknek. A liftek lassúak és szűkek, bár szép üvegfaluk van. Az irodák annyira funkcionálisak, hogy az Ikea tervezői sírva könyörögnének, hogy hadd töltsenek el néhány napot az átfogó tanulmányozásukkal.

 lepcso

Az irodában én vagyok az egyetlen nem cseh. Ezért vidám cseh kvartyogás zajlik egész nap, amiből egy kukkot se értek, de legalább élet tölti be a csupasz teret. Miután mindenki most költözött be, a legtöbb dolog még nem, vagy csak részben működik. Ez ad valami sátortábor érzést az egésznek.

Bátor úttörőként kell megbirkózni mindennel, ugyanis minden a cseh biztosító infrastruktúráján működik, azaz minden csehül van. Például nem elég, hogy a nyomtató-konszolidáció miatt nyomtatni 50 méterrel arrébb tudok, de a legváltozatosabb, cirkalmas cseh üzenetek várnak nyomtatáskor. Szépen alakul ez a papírmentes iroda, a francnak hiányzik egy gyomorfekély. Inkább lerajzolom a dolgokat.

irodater 

Az első emeleten idáig valami csatlakozókat gyártó cég volt. Valószínüleg valamelyik lángeszű marketingesnek pattant ki a fejéből, hogy milyen szép kis művészi tárgyakat is lehetne csinálni ezekből a csatlakozókból. Lett is belőle egy szép kiállítás, szerintem szellemvasútnak is beillene. Nem tudom sokáig marad-e még, ezért megörökítettem az utókornak.

 alkotas

A kantin várakozásomon felül van. Mindenki mondta, hogy milyen rossz. Hát egyszer szívesen elinvitálnám őket a magyar irodaházunkba egy finom csótánysültre, ami igen gyakori volt arrafele. Szóval nem rossz ez. Sokféle étel van, sok salátával, tejtermékkel és mindenféle édességgel. Az elkészítésért nem osztogatnának úton-útfélen Michelin csillagokat, de nem bántanak senkit.

Az mondjuk egy kicsit zavar, hogy mindenki csak csehül beszél. Még a tálalós néninek (aki úgy is néz ki, terjedelmes jelenség) el-el mutogatom kézzel-lábbal, hogy mit kérek, bár ebből is adódhatnak problémák. De pl. a pénztárostól megkérdezni, hogy a kapott kajajegyeket hol lehet feltölteni a belépőkártyámra felért egy győzelmes alakítással egy Activity-partin. A sluszpoén az volt, hogy mire megértette, hogy mit akarok, hívott egy másik kollégát, valami főnökfélét , aki aztán elmondta, hogy feltölteni csak egy meghatározott időben lehet. Addigra már szép kis sor gyűlt össze mögöttem, láttam a szemükben, hogy az egyik kezükben már ott van a gyilkos zsemle és rögtön indul a zápor, ha még egyet kérdezek, ezért meghunyászkodva elhordtam magam.  

 mulak2

Miután itt vegyesen dolgozunk, az a holding és a sima biztosító munkatársai, nem egységes a ruházat. Míg a holdingban kötelező az öltöny nyakkendővel akkor is, ha egész nap csak a monitorom csodál az üvegszemével, a biztosítós emberek nagy része farmerben, pulcsiban tolja. A kantinban úgy festünk, mint peckes pávák a kotkodáló tikok között, nem túl kellemes érzés. Itt nem hord senki nyakkendőt, csak a külsősök, akik el akarnak adni valamit és mi. Azaz rögtön látják, hogy valami nem stimmel velünk. Szóval, ahol lehet félrehúzódnak és elengednek - na majd kiderül, hogy hosszútávon jó lesz-e ez. 

 giccsoroszlan

Az épület nagy pozitívuma, hogy van egy konditerem, amit még nem volt szerencsém meglátogatni, de ha jó lesz, akkor alkalomadtán ide is járok majd, de hiányozni fog az utcában lévő hely egyedi zamata. Bár majd bevásárolok a sarki újságosnál és kiaggatok néhány posztert, hogy meglegyen az érzés. Szóval kicsit kopasz még a hely, de van benne lehetőség, szerintem jó lesz ez.